Jak wiemy na świecie uważana za najlepszą jest kuchnia francuska. Zadajemy sobie pytanie czym ona się charakteryzuje. Po pierwsze kuchnia francuska jest bardzo zróźnicowana. Podobno francuzi uważają, ze kuchnia jest prawdziwym kunsztem życia. Wydaje się, że kuchnia francuska to wina, sery i bagietki, ale to nie prawda. Kuchnia ta jest bardzo zróźnicowana ze względu na rejony Francji jak i style kuchni. Rejony, które posiadają własne "kuchnie" to Alzacjia, Burgundia, Normandia, Bretania, Prowensia i jeszcze kilka mniejszych. Ale jak jedzą francuzi- popatrzmy trochę stereotypowo : śniadanie to zazwyczaj maślany rogalik lub bułeczka z masłem, gorąca czekolada lub kawa z mlekiem, obiad to danie głowne i deser często w dzisiejszych czasach zamieniany na lunch, kolacja to bogaty, głowny posiłek spożywane przez francuzów za dnia(wieczora). Ale co z cateringiem ?

 

 

 
 
DIAPOL Catering Dorota Szaor  tel. + 48 793 694 065  biuro@diapol-catering.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszelkie prawa zastrzeżone Diapol Catering Wrocław.