Jest kilka sekretów podczas przygotowywania potraw.

  • Ważne jest gdy smażysz na patelni, aby posiadała odpowiednią temperaturę. Pamiętaj również żeby podczas rozgrzewania nie była mokra - bo gdy nalejesz na nią tłuszcz może zdażyć się coś nieprzyjemnego.
  • Dobrej jakości kawę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu - może to być lodówka.
  • Jeżeli często korzystasz z kuchenki mikrofalowej, ale przesladują cię nieprzyjemne zapachy - możesz zawinąć kilka plasterków cytryny w bawełnianą wilgotną chusteczkę i zagrzać przez około 3 minuty. Po tym przygotowywane później potrawy będą lepiej pachniały.
  • Nigdy nie przechowuj bananów w okolicy z jabłkami, gdyź będą szybko dojrzewały - czyba że masz zielone to możesz przykryć miską na kilka godzin banana i jabłko w celu szybszego dojrzewania.
  • Podczas krojenia tortów nóż którym go kroisz włóź do naczynia z ciepłą wodą.
  • Jeżeli denerwujesz się podczas obierania jajek ze skorupki ugotowanych na twardo - dodaj odrobinę soli podczas gotowania i po ich ugotowaniu zalej zimną wodą i poczekaj aż ostygną.

 

 

 
 
DIAPOL Catering Dorota Szaor  tel. + 48 793 694 065  biuro@diapol-catering.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszelkie prawa zastrzeżone Diapol Catering Wrocław.