Gdzie kucharek sześć...

 Gazeta mini

 

 Stare powiedzenia nie zawsze znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości. Pracownice firmy cateringowej DIAPOL są tego potwierdzeniem. W jeden dzień zrobią smaczne dania nawet dla 500 osób. Zbliża się gorący okres w firmach cateringowych. Pojawia się coraz więcej zamówień na dania wigilijne. Ale w DIAPOL-u wszyscy są przygotowani. To zasługa dobrej organizacji i cieżkiej pracy szefowej kuchni oraz kucharek. Firma istnieje na rynku od 10 lat. Zajmuje się obsługą przede wszystkim większych i małych imprez: aperitifów, bankietów, chrzcin, komunii, grillów, imprez firmowych, karnawałowych, okolicznościowych, koktajli, konferencji, pikiników wesel, imprez plenerowych.

- Sporo jest także zamówień indywidualnych, czyli na przyjęcia w domu. W zasadzie jesteśmy w stanie przyfotować każdą imprezę, niezależnie od liczby gości - mówi Michał Szaor menedżer DIAPOL-u.

Kilka imprez dziennie

Każde zlecenie duże czy małe trafia najpierw właśnie do niego. Menedżer sprawdza terminarz i planuje harmonogram pracy.

- Niektórzy klienci dokładnie wiedzą, czego chcą i zamawiają np. 50 koltetów. Inni z koleu przekazują nam ilość gości, a my proponujemy im konkretne menu. Staramy się im zawsze pomóc- mówi włąściciel. Dziennie firma jest w stanie obsłużyć nawe kilka imprez. I wszystkie potrawy przygotowywane są tego samego dnia. Bez względy, czy jest to zamówienie na 30 czy 300 osób. Największą imprezą, jaką firma obsługiwała, była wigilia świąteczna w jednej z wrocławskich firm. Trzeba było przygotować jedzenie dla 500 osób.

 

 

Zródło tekstu : Gazeta Wrocławska z dnia 16 grudnia 2011 r.

 

 

 
 
DIAPOL Catering Dorota Szaor  tel. + 48 793 694 065  biuro@diapol-catering.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszelkie prawa zastrzeżone Diapol Catering Wrocław.