Bankiet

  bankiet1

 

Bankiet to zazwyczak elegancka kolacja wydana w celu uczczenia okazji. Bankietem również może być obiad a w przypadku bankietu zasiadanego nawet śniadanie. Na stołach nie powinno zabraknąć przekąsek, deserów oraz napoi. Warto tutaj przypomnieć o rodzajach bankietów:

  • bankiet angielski (organizowany skromnie w godzinach popołudniowych, dania są serwowane w formie bufety, nie wymaga dużej ilości miejsca)
  • bankiet zasiadany(bogaty wystrój, starannie dobrane menu, profesjonalna obsługa kelnerska, umiejętne serwowanie potraw)
  • bankiet mieszany (to połączenie bankietu zasiadanego i angielskiego, do obsługi kelnerskiej należy serwowanie napojów gorących, alkoholowych oraz potraw, które nie znajdują się w bufecie.

 

 

 

>> Galeria

 

 

 

 

 
 
DIAPOL Catering Dorota Szaor  tel. + 48 793 694 065  biuro@diapol-catering.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszelkie prawa zastrzeżone Diapol Catering Wrocław.